Om projektet

Sveriges paviljong på Expo 2020 i DubaiFörenade Arabemiraten. Paviljongen är regeringens enskilt största satsning någonsin inom export- och investeringsfrämjandet. Paviljongen ”The Forest” och är placerad i Expo 2020:s hållbarhetsdistrikt. Denna unika byggnad är på 2 500 kvadratmeter, byggd helt i trä och fylld med mängder av smarta, innovativa och energieffektiva lösningar. De 18 meter höga stammarna i paviljongen skapar en speciell atmosfär som genomsyras av den svenska skogen.

Träkonstruktion besparar miljön uppemot 3 500 ton koldioxid jämfört med en konstruktion i stål och betong, eftersom trät binder koldioxiden i sig. Utöver huvudkonstruktionen finns det också trä i isoleringen, i fasaderna och i interiörerna. Genom solpaneler på taket och ett innovativt energisystem kommer paviljongen att vara uppemot 85 procent självförsörjande.”

Samkonsults uppdrag  

Uppdraget är som fuktsakkunnig hjälpa projektgruppen att hantera fuktsäkerhetsfrågor under projektering samt följa upp fuktsäkerhetsarbetet under produktion. Fuktsäkerhetsprojektering utföres enligt ByggaF.

Efter världsutställningen utförde Samkonsult konditionsbesiktning av byggnaden på plats.

Uppdragsfakta

Uppdragsgivare: Utrikesdepartementet

Objektbeskrivning: Världsutställning

Projekttid: 2019-2022